måndag 9 november 2009

Jennifer Herrema!Jennifer Herrema från 90-talsrockbandet Royal Trux är och var en helt magisk kvinna. Hittade en intervju på tema Vad har du på dig idag, Jennifer Herrema(notera fröet till dagens outfit-retoriken) i ett nummer av Bibel från April 2000. Känner att jag vill dela med mig av den då jag antar att de flesta av er kanske inte har tillgång till den. Bifogar urklipp av artikeln som skrevs av Fredrik Strage.

"Stickad mössa- Jag hittade den i en eskimåaffär i Vancouver
Kaninpälsjacka- Den är inte särskilt varm. Kaniner har tunn päls. Men jag älskar den ändå. Jag älskar all päls, särskilt minken som jag köpte i Paris. När jag tar på mig en päls känns det som att jag får kontakt med historien. Människor har klätt sig såhär i alla tider. Redan grottmänniskorna åt djur, klädde sig i djur och gjorde tvål av djur...eh, okej, de kanske inte gjorde tvål. Men de klädde sig inte heller i syntetiska polyesterkläder som förorenade floder. Päls är bäst.

Poncho från Ecuador- Jag gillar indianlooken. Vår trummis är indian och han har lärt mig mycket om hur exempelvis katters andar lever vidare när de dör.

Smutsig flanellskjorta.

Levi's som Jennifer lagat med silvertejp- Jag har haft dem väldigt länge, säkert nio år. Mina jeans går alltid sönder när vi är ute på turné så jag lånar tejp av roddarna. Silvertejp är fantastiskt bra att laga kläder med. Den lossnar inte ens i tvättmaskinen. På de här jeansen har en vännina sytt fast ett par bältesöglor som sitter lägre än de övriga. Det är för att mina pistolhölster ska sitta snyggt.
Ormskinnsboots- Jag köpte dem för sex år sedan nere i Mexiko. De är gjorde av skallerormar. När man flått ormarna kokar man gryta på dem.

Läderhalsband, silverarmband, silverhalsband och ringar med sten i turkos - Jag designade armbandet själv efter Zuniindianers smycken och halsbandet efter en Navahoindiansk design. Turkos är min favoritsten. Jag förälskade mig i den när jag var nio och min farbror smugglade ädelstenar mellan Costa Rica och Equador. Han hamnade i fängelse och när han kom ut blev han juvelerare.

Solglasögon- De är från 60-talet. Min mamma köpte dem när jag föddes, ungefär samtidigt som hon gav upp folkrock-Dylan-stilen och skaffade höga klackar och platinablont hår. Hon blev ännu mer rock'n'roll i början av 80-talet. En dag när jag kom hem från skolan hade hon sprayat sitt kolsvarta hår med grå strimmor och jag började gråta eftersom jag trodde att hon fått cancer och skulle dö.

- Jag minns inte när jag började gå runt med solglasögon. Förmodligen redan på dagis. Jag har gått igenom en massa modefaser. När jag var tolv-tretton gick jag in för hardcoreband som Minor Threat och Bad Brains, men jag umgicks mest med Grateful Dead-hippies eftersom de hade bättre droger.
"

Det fanns en tid när skabbig päls och trasiga jeans signalerade något. Ville bara understryka det. Och det fanns en tid när Bibel existerade och förgyllde svenska tidningsutbudet.

11 kommentarer:

masha sa...

minna bibel med värme i hjärtat.

pedram sa...

haha, blev pepp på att gå på jakt efter gamla nummer av bibel nu.

skitbra blogg! och kul att bli länkad till någonting skitbra från en modebloggblogg, av alla ställen.

Filippa sa...

ÅH! Jennifer!!!! Silvertejp!

Cristian sa...

Finns det folk som har kvar pop och bibel? jag hade sparat mina men de försvann när mina föräldrar rensade i sitt garage och inte förstod vad jag menade med VIKTIGT - FÅR EJ SLÄNGAS.

Tommie sa...

vad signalerade det då menar du?

Cristian sa...

jaha, det fanns alltså utrymmer för tolkning. där ser man. har så svårt att göra mig förstådd :(

Sanna Samuelsson sa...

tommie: Det signalerade sleazyness och coolhet!!! Vilket det fortfarande signalerar på dig, obs!!! men kanske inte på 15-åriga hm-bloggare när de bär det!

Benjamin sa...

Var inte det nummret att av deras sista (det sista)?
Mycket bra hursom! Och modereportagen, både i bild och text. Så fint och bra.

Sanna Samuelsson sa...

Jo det är det absolut sista! Väldigt fint/ledsamt att läsa de ledsna hej då-insändarna. Folk verkade helt förstörda och väldigt arga på Bonnier och samtiden. :c

Tommie sa...

hahaha det lät så högtidligt att hon signalerade något bara!! asså jag kände mig inte offended hahahaha
OBS! har nästan alla "biblar" cool va! /eller kanske bara "old va!"

Sanna Samuelsson sa...

hahaha, men åh, orkar att jag är så lillgammal- ordvalet 'symbolisera' + har köpt mina bibel på tradera :D *tioåring som älskar michelle magorians bok gonatt mister tom*