tisdag 3 november 2009

Fashion

Tittade precis på Fashion på SVT Play med Karin Winther som programledare. Tycker att det påminner ganska mycket om Star-kanalen som visar en del material från de internationella modeveckorna. Kan ju tilläggas att Star inte är speciellt djuplodande i sin rapportering.

Det första avsnittet i serien Fashion tar dig med till den stjärnspäckade modeveckan i New York, där många av världens främsta designers visar sina kollektioner. Följ med bakom kulisserna, se de hetaste visningarna och ta del av de senaste trenderna! Dessutom har Fashion pratat vintage-mode med folket på gatan i Williamsburg och följt med stylisten Mia Morgan en dag på jobbet.

Efter att ha sett första avsnittet skulle jag vilja påstå att Fashion handlar om två saker. Mode(och glamour, underförstått) är coolt! New York(Paris, Milano, allt som inte är Sverige) är coolt! Saknar SVT:s tidigare modesatsning Velvet lite...

5 kommentarer:

B sa...

Tyvärr var inte Velvet så bra som man vill göra det i skenet av Fashion. Det handlade ju mest om att lista ut varifrån dagens trender kommer, typ "galen stil" kommer från Leigh Bowery.
Eller, det är så jag minns det.
Anywho, pinsamt av SVT.

Filippa sa...

Pluset med Fashion är ju att utfyllnaden mellan reportagen är borta. Det stod man ju inte ut med i Velvet, som i sin tur vann på att det handlade mycket om svensk design. Men jag vet inte, det ska ju passa alla och klart att det känns lite fattigt eftersom man är insatt eller
intresserad eller vad man nu är.
Hur svårt ska det vara att göra ett vettigt program om mode, typ i stil (...) med Stil i P1?

Emma Samuelsson sa...

Jag tycker att det fantastiska med Stil i p1 är just att det är inte är ett tvprogram. Att man får visualisera sakerna själv, det är som sagor. jag nöjer mig med det..

Sanna Samuelsson sa...

Men jag tyckte i och för sig att Fashion vinner på lite på att det inte _enbart handlar om SVENSKA MODEUNDRET, typ. Man kan bli lite trött på det, eh, ibland.

Emma: ja! Det är egentligen märkligt, att det funkar med ett radioprogram om mode... Men just därför kanske det inte upplevs som så magstarkt, kan lätt bli lite in-your-face annars... Som Fashion faktiskt är/blev.

Anonym sa...

Stil i P1, är grymt. Fashion är väl helt okej att kolla på och kan väl liknas lite vid ett reseprogram. Visar lite flashiga bilder och tar en så där fyra minuter till en halvtaskig intervju. Tycker mest svenska modeundret är ett luftslott.