onsdag 11 november 2009

2009


Det här är enda gången jag kommer skriva om Lady Gaga, lovar. Men blir fortfarande chockad över hur hon/vilka det nu är som står bakom lyckas kombinera high fashion, ibland nästan avant garde-grejer, med Da Buzz-musik? Hur går det till? Fast dikotomin kommersiell/ickekommersiell är ju förstås sedan länge upplöst...

10 kommentarer:

S sa...

Nicola Formichetti stylar så gott som allt Gaga gör… eller kanske allt, jag vet inte riktigt. Har bara koll på honom, inte henne. Han har en blogg också som är intressant.

http://nicolaformichetti.blogspot.com/

Agnes sa...

Haha! håller med. Älskar henne för att hon är underhållning...Men kan inte göra det fullt ut - för att jag HATAR hennes musik! Så fort Poker Face el whatever dyker upp i P3 kastar jag mig mot off-knappen. står inte ut. (och jag är inte så petig i vanliga fall, men da buzz är ju typ bättre)
sjuk video. men jag tänker; kunde de inte anställt en bra korreograf? den där dansen är så fruktansvärt ful att det värker i hela kroppen, jag kan inte koncentrera mig ens på alla McQueen-gästspel. eller det kanske är meningen att det ska vara en dans som publiken lätt kan imitera...typ som att musiken ska vara lätt at dansa, sjunga med, och öh, städa till?

Sanna Samuelsson sa...

Ja, den är verkligen hemsk!!! Tänkte typ inte ens på den, men den är lite beyonce-aktig? Kollade på den utan ljud nu- muy bizarre. Allt ser så tacky ut!! Alexander McQueen-grejerna hade ju sett dyrt ut varsomhelst annars, men här ser det ut som en helt logisk del i den plastiga rekvisitan, hehe.

Philip sa...

Hon är ju businesswoman extraordinaire. Musikaliskt underbarn som vet hur man kopplar image med kommersiell musik.

Musiken åsido, hon är en imponerande människa och intressant karaktär.

Bevis på musikalisk talang:
http://www.youtube.com/watch?v=nwdXnlvUe3I

Mer bevis:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lady_gaga

LoveB sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
LoveB sa...

lady gaga är verkligen vår tids madonna med italian heritage och allt. popkultur när den är som bäst! jag tycker hon är ett väldigt uppfriskande inslag i all andefattig beyoncégegga. men det blir ju alltid rabalder när en kvinna bygger sin image på agressiv sexualitet. det är väl inte för inte som hon uppskattas mest av pinkmoney segmentet...

LoveB sa...

...när det gäller kläderna är dock min undran hur man kan få för sig att matcha mcqueens alienpumps med carrera shades..??

BloggerGirl sa...

They look like ALIENS! :D :D :D

Hilde sa...

Sanna du är cp! Beyoncé har FANTASTISK KORREOGRAFI! aja jag garva som fan åt sista scenen i videon! ursäkta nivån på det här inlägget, hej

La crevette / The Bunhead sa...

10-talet är här. Det går helt för sig att blanda högt och lågt. Egentligen älskar jag det.