fredag 8 maj 2009

Semiotik etc

Minnesbild från en föreläsning på universitetet för ett tag sedan. Ny föreläsare, en kulturvetare tydligen. Skannar helt omedvetet av hennes klädsel och noterat att den är helt svart. Ser mig omkring och märker att det är få andra i min klass som är det, förutom jag då, den dagen. Tänker att min klass inte verkar så kulturell... Sedan börjar föreläsaren tala, semiotik är ämnet för dagen. Självklart börjar hon med att referera till sin klädsel som någonting som går att tolka, svart klädsel--> kultur--> seriös, det må vara en klyscha säger hon, men samtidigt hade ni inte tagit mig på allvar i rosa kjol och höga klackar. Om jag kände mig lite påkommen– och som en idiot? Mhm.

3 kommentarer:

Andreas sa...

Semiotik verkar ju som gjort för att man ska bli galen i sånna fall. Till och med mer än gammalt hederligt filosoferande. Ser tecken i allt, bearbetnings-overload.

Svart är fan den coolaste färgen av dom alla för övrigt. Bara min åsikt.

Anonym sa...

Bra att du kände dig som en idiot!!!!!!!!!!!!!!!!

Gillar inte svart :—(

Sanna Samuelsson sa...

Andreas: Tror att poängen med semiotik är just det, att det finns tecken i allt, och att helheten är summan av tecknen och förbindelserna mellan dem, så ja :)