måndag 11 maj 2009

Kvantitet/kvalitet/försvar

Förstår ni inte att anledningen till att vissa kan uppdatera sina bloggar så ofta är för att de inte säger _någonting_?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Börjar du måhända närma dig erkännandet: att det finns ett någonting som väger mer än ett ingenting? Att det bör kunna föras en offentlig diskussion där kvantitetens företrädare ställs mot väggen? Att relativism blir problematiskt?

Svaret på din fråga är alltså ja. Jag tänker på denna odiösa tendens dagligen; den är nämligen allestädes synbar. Jag hör människor som talar utan att tala och jag läser bloggar på vilka det inte finns någonting att läsa, och jag känner hur mitt hjärta vanställs i rädsla för vad som komma skall.


Z

Anonym sa...

Trist att du är så full av dig själv, vad säger att andra bloggar som inte tilltalar dig är meningslösa? Ibland är kvantitet också en kvalitet, dina ständiga inlägg där du förklarar dig förmer än modebloggerskorna känns däremot rätt överflödiga.

Sanna Samuelsson sa...

Jag har aldrig sagt att de är meningslösa, trist om det uppfattas så. Jag respektar modebloggerskorna för det de gör, men tycker också att det är trist att vi verkar gå mot ett internetklimat där de är det _enda_ som finns, och att alternativen verkar bli färre och färre. Förstår ni? Ser mig definitivt inte som förmer än dem, du läser in grejer som jag aldrig sagt. Är inte en del av massan av föraktfulla röster mot dem, ser mig snarare som någon som brukar försvara, i många fall. Därmed inte sagt att man inte kan kritisera saker de gör.

Anonym sa...

"Ibland är kvantitet också en kvalitet". Där har vi det! Kan "Anonym" snälla återvända och utveckla denna tes samt argumentera för den?

Tänk om garnet nystas upp: blottläggs då de cirkulära argument på vilka hela nyliberalismen vilar? Tillväxt är allt? I shop, therefore I am?


K.