tisdag 26 maj 2009

Håret

Jag måste klippa av mig håret. Det är dags att låta det slitna, solblekta draperiet falla, så att säga. Låta halsen få luft. Det är lite läskigt, men nästa gång vi träffas kanske jag inte har det att gömma mig bakom längre. uh.

Det känns lite som när man slutade använda keds, de där tygskorna, ni vet. Det kändes så basigt, och bra, och neutralt. Men efter några år så var man bara tvugna att ta bort dem. De hade blivit för neutrala, symboler utan mening etc. Jag pladdrar, jag vet, men det är för att jag är nervös.

12 kommentarer:

Tina sa...

YES!!!!!!!!!!!!! Är SÅ peppad, precis när jag själv börjar få långt hår.

Evelina sa...

köpte keds igår *ute* *personlighetslös*. Ska bli kul att se dig i kort hår dock!! du måste visa bilder!! Vad har du tänkte för frisyr??

Tina sa...

Mia Farrow! DU VET ATT DU VILL!
Annars klippte jag en fantastisk pottfrisyr på norska Tina häromdagen.

Tina sa...

Kan för övrigt tycka att just det som anses vara neutralt (t.ex. keds som bara är en sko-sko, eller långt hår som bara är hår-hår, en ickefrisyr) kan ha en sådan uppsjö av hemlig symbolik att man blir helt matt. Beroende på vem som tittar på det, framför allt. Det är smak, smak igen, sökandet efter en helt ren identitet.

Tina sa...

Alltså, ursäkta att jag spammar dig men hår och symboler är något av det mest spännande jag vet.
Jag tänker lite mer på det här med "neutrala" frisyrer som beroende på övriga attribut blir symboler på ett eller annat sätt. Det riktigt långa håret kan innebära såväl ljuv kvinnlighet som modebloggshår som metalkille, ändå är det bara vad det blir av hår om man inte klipper det. Det tycker jag är spännande. Och snaggen är ju det ultimata ickeställningstagandet på en snubbe medan det kräver mod och är en extremt stark symbol hos en kvinna.

Tänker också på hur jeans av så många ses som det helt neutrala ickeplagget, medan jag själv går runt och bara tänker "Jag har på mig jeans, jag har på mig jeans" när jag har det, till skillnad från när jag har t.ex. en kort kjol, något jag tror många andra skulle tänka mycket mer på. Och som jag även tror att min omgivning tänker mer på när jag har, än om jag skulle ha jeans.

linnea sa...

åh,lycka till eller vad man säger! Själv hyser jag numera en skräck för frisörer, besöken där slutar oftast i tårar... mina tårar! Tror dock du skulle vara jättesöt i en mia farrow-frisyr som tina sa! fast det kanske känns lite exremt, från långt till knappt något alls.

Anonym sa...

Mia Farrow-frisyren som omtalas är den hon har i Polanskis filmatisering av Rosemary's baby, right?

Kanske slår det dig när du sitter i stolen: "THIS IS NOT A DREAM... THIS IS REALLY HAPPENING!"

Men, men, lugn: du kommer åtminstone inte att behöva föda Lucifers son.

Sanna Samuelsson sa...

Hahaha, alltså, med "kort hår" menar jag egentligen inte kort, utan mer page! Vill se ut som anna wintour (skoja!). Men tack för att ni peppar!

Tina: intressant kommentar! Tänker att symboler alltid är tomma, och laddas med mening utifrån sammanhang och bärare. Tänker iofs att just snaggat hår inte alltid är så oladdat för en kille heller? kommer ihåg när ett ex rakade huvudet och hans föräldrar freakade för att de tyckte att han såg ut som en nazi, haha.

Och det är verkligen kul det där med jeans, egentligen har ju det varit extremt laddat för alla från början. Intressant hur rebellbyxan blir svennebyxan efter 50 år. Sjlv skulle jag verkligen... typ känna mig extremt obekväm och knappt kunna gå ut i "jeans och t-shirt" t.ex? Då går jag hellre ut i typ hellång klänning och klackar. Men man kanske iofs nästan baserat hela sin stil på jeans-negationen? Man är en sån som INTE har jeans.

lil'elin sa...

Kör på, det är bara hår när allt kommer omkring. Har själv gått i liknande tankar när håret känns som en stor gardin som ser likadan ut varje dag och man tänker på hur annorlunda det skulle kunna vara.

Sanna Samuelsson sa...

Ja, elin, man skulle ju bli en NY människa... right? :D

Anonym sa...

:-D

K.

haylin sa...

how long now your hair got?