torsdag 7 maj 2009

...

Är det bara jag eller blir svenska Bon återigen bara bättre och bättre...? Deras moderapporterande är precis så abstrakt men ändå nördigt som man vill ha det. Bäst är det återkommande inslaget Modeprofessorn som görs av Anja Cronenberg. Tillåt mig att citera från det nya numret angående fetma, kunskap och klass;
"Vi kan lätt gömma oss bakom en illusion av välmenande omsorg när vi rynkar på näsan åt en fet mamma i joggingbrallor som omgiven av sina sex barn drar på en kundvagn på Lidl fullproppad med chips och småkakor. De vet inte bättre, tänker vi samtidigt som vi gratulerar oss själva till vår kunskap, som vi lärt oss innebär makt. Dags att konfrontera hur toleranta vi egentligen är och ifrågasätta varifrån vårt äckel för hull egentligen kommer kanske?"

För övrigt är modereportaget Othello av fotografen Minoru Kaburagi och stylisten Tom van Dorpe i samma nummer helt fantastiskt.

1 kommentar:

Philip sa...

http://www.ted.com/index.php/talks/jonathan_haidt_on_the_moral_mind.html

Hela föreläsningen är intressant, men just början om att hamna i grupp, och att anse sig tillhöra en grupp, är signifikant till ditt inlägg.

Öppna, liberala, intelligenta människor är oftast nedlåtande mot andra som inte passar in i någon av ovanstående grupper, just därför att det handlar om grupptänkande.

Därför tar tolerans ett snedvridet uttryck när man är intolerant mot de "icke-initierade", och detta visar sig således i klädstil, livsstil etc.