måndag 30 mars 2009

...

Har ni någonsin upplevt känslan av att sitta och modefoto-surfa lite avslappnat på en offentlig plats och sedan slås av att det man tittar på i alla andras ögon måste se ut som porr?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Absolut! Man måste väl till viss del vara invigd för att läsa symbolerna?

Frågan, som är spännande inom konsten också, är var gränsen går. Om en tidning publicerar ett modereportage bestående av bilder på en mer eller mindre naken (oftast kvinnlig) modell i "spännande" poser, och stundtals lekande med "spännande" associativa redskap (S&M exempelvis), reproducerar inte denna tidning just den värld som finns i tecknen? Jag menar, om bilden visar en naken kvinna som ligger fastbunden i en säng i ett underläge som förstärks genom att bilden är tagen uppifrån, ser jag inte då också en naken, fastbunden kvinna liggande i en säng? Hur koppla bort kroppen från tecknet?

Har du sett The brown bunny? Chloë Sevigny suger ju, for real, de facto liksom av Vincent Gallo. Efter att ha kommit i Sevignys (det är ju Sevigny som suger) mun säger han "You fucking whore, you fucking asshole, I hate you so much". Hm... Ja... Då fick jag lite lätta pornovibbar.

/D

Philip sa...

Mm, vissa grejer är ju lite Not Safe For Work också