torsdag 5 mars 2009

Acne-sporten

Det har startats en liten kult i min vänskapskrets; den kretsar kring vissa av Acnes skomodeller; närmare bestämt de som är med på visningen men som sen aldrig kommer i produktion. Anledningen till att de inte kommer i produktion verkar vara att de dels är omöjliga att gå i, och dels att de är väldigt dyra att tillverka. Man kan också kalla det för en sorts ny sport; dels måste man lära sig gå i dem och det krävs en hel del dedikation. Man måste även hustla till sig skoproverna på olika sätt; vill ej nämna dem här.
Det som är besvärligt med riktigt omöjliga skor är att det inte finns något mer patetiskt (säger vem egentligen, men..?) än en person som går i skor som den egentligen inte kan gå i- därför kräver dessa skor en viss sorts obryddhet- som alltså måste fejkas eftersom det är svårt att själv vara opåverkad av smärtan/balanssvårigheterna som bärande av sådana skor bär med sig.

Det hela blir till en sorts jackass-mode-lek., kanske kan man även se det som en sorts motion, i brist på annan vill säga.

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag ska skaffa mig vårens svarta mockaacnes med rund klack...lappen

Sanna Samuelsson sa...

jaaa!!!