onsdag 10 mars 2010

Surdeg och Bang

Illustration: Gunilla Hagström

Förresten har jag skrivit en text om surdegsbakande män och hur jag gradvis börjat känslomässigt förstå deras intresse, från att i början ha varit skeptisk, i nya numret av Bang. Min text finns på deras sajt men alla borde verkligen köpa nya numret också, som har nörd-tema(!)

6 kommentarer:

Kalle sa...

Jag blev så glad av din text!

Det är så jobbigt när klarsynta analyserande människor skriver cyniska texter om alla sina spaningar, jag känner mig nästan alltid träffad.

I "landet brunsås" på SVT uttalar de sig om surdegsbakande män som du skriver att du ville uttala dig om dem. Men du tänker vidare och ser det äkta och fina, underbart!

Sanna Samuelsson sa...

Tack! Vad glad jag blir tillbaka. Ja, det är ju alltid lätt att hata, men kände att det var lite väl enkelspårigt. Ska kolla in landet brunsås-avsnittet där de nämner surdegen. Tycker att de brukar vara ganska inkännande i övrigt eller?

Moa sa...

Ja, Sanna, jag tänkte också på dig, din blogg och dina kloka kommentarer och inlägg när de nämnde surdegsbakande 30-åriga män på Landet Brunsås. Men som Kalle skrev, du ligger liksom före, analyserar och granskar. Du får mig att bli så sugen på att lämna mitt heltidsjobb och istället plugga vidare. Tack för en toppenblogg!

Kalle sa...

Ja, jag gillar landet brunsås jättemycket, inte lika bra som Fredrik Lindströms serier om sverige och svenskan, men nästan.

De går ofta hela vägen i sina tankat med det blir lite handikappat av att de får för sig att de spelar in för Kanal 5 ibland.

Moa sa...

Ja, jag håller med. Ibland blir det lite för mycket, men ett bra program var det, underhållande och informerande. Det var kul att höra om just Sverige och svenskars inställning till mat, synd bara att det blev lite väl mycket klagande över svenskens förhållande till mat. Riktigt så illa tycker jag inte att det är. Och så hade jag vetat mer om just brunsåsen (haha), och skillnader inom klass vad gäller mat.

Robin Jakobsson sa...

Jag håller också med. Jättefin artikel. Har läst den två gånger, och önskar att jag läste den mer noggrant första gången.