söndag 14 mars 2010

Stockholm Das Kapital of Scandinavia


Alarm Sthlm är en aktivistgrupp som precis inlett kampanjen Stockholm Das Kapital of Scandinavia som syftar till att sticka hål på alliansen mellan Stockholm stad och näringslivet. Fokus ligger på Stockholms stadspolitik och vad den egentligen handlar om. Gruppen kämpar mot gentrifieringen, för att bevara icke-kommersialiserade ytor i staden och för att ditt, och mitt, kvarter ska förbli platser att leva på, och ingenting annat.

Detta är verkligen något som angår alla, och också något som faktiskt borde kunna stoppas. Vi kan inte se segregeringen av vår stad som något oundvikligt. Att Stockholm ofta beskrivs som en kall stad och att vi själva inte använder vår stad som den kollektiva yta som den faktiskt är, har en ideologisk bakgrund, som vi själva knappast har valt,, men också tyvärr sällan funderar över (!)

Läs deras manifest, och också Inte i vårt namn-kampanjens upprop från Hamburg.

2 kommentarer:

gubben99 sa...

Stockholm? för mig? En "bild" 1954,Spårvagnar,trafik,rörelse,lukter,hantverkare,vedförsäljare,kol,breketter,rök,källare fyllda med ? slipare,skräddare,olåst,arbetare överallt,moster,finsk älskare,senare mördare(stort hallå i Gary Engmans? Kvällsöppet/ Mormor? kräfta,operation..Karolinska/ Moster semmelvägen 8 Gröndal,solförmörklse, sotar glas i färgaffären,moster man? Alvar Moberg ,klarinett,astmasjuk,musiker,jag? Hålögdliten,torterad 7 årig,kvinnor som våldförsig,slår,bajs kiss,blod i 11 långa år/

gubben99 sa...

Nu? 2010? Son å jag Cyklar,Tåg,vandrar,låst,sjutillhållarlås,niotillhållarlås,larm,vaktbolag,portar,cod/ Nalen ,taxi kränger upp på trottoaren,kastar oss i skydd, Brett anderson,naken ljuvlig röst,ger tröst/ Stockholm? Så jävla kapitalistiskt kallt!!!Sonen? På en soptipp i Kambodja nu,hjälper fattiga barn,med? Varm mat,rena kläder,en dusch/ Michael Berggren,min yngsta son,sjunger egen låt på my Space: John Blund.. så? landade jag i din blogg.. flaxar iväg..livet? Är kort!!!