måndag 29 mars 2010

Smaklöst vatten

Bild lånad från Jill Trygg

Mineralvattensmärket Loka lanserar snart (vet ej exakt) Loka Likes Africa. De fortsätter alltså sin 'Loka likes'- serie, som tidigare fokuserat på Asien. Jag har sett annonser på 7eleven i Stockholm i dagarna men inte lyckats ta någon egen bild. Det är alltså vatten med smaker från Afrika man lanserar. På flaskan kan man se vad som ser ut som afrikanska instrument och frukter i bjärta färger.

Med tanke på att Afrika är en världsdel med på många håll akut vattenbrist kan man tycka att lanseringen är något smaklös. Enligt en rapport från 2002 kommer en halv miljard afrikaner lida av vattenbrist år 2025, om utvecklingen fortsätter som den gör idag. Det verkar inte heller ligga någon form av bistånd eller hjälparbete i de 20 kronor som det är tänkt att man ska lägga på vattnet.

5 kommentarer:

BODY OF BLOOD sa...

Bra skrivet! Kan passa på att flagga för att det snart kommer reklamfilmer med "glada sydafrikaner/västafrikaner" som ska sälja vattnet.

Kalle sa...

haha, fy fan!

Lika jävla illa som alla hippies som köper stenar i new-age butiker och inte bryr sig ett skit om att svältande afrikaner bryter fram dem för att sälja dem för mat & vapen!


också:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sydafrikasatsningen

Diddi sa...

Min första tanke var att kanske ett par ören (mer är det ju aldrig)från varje flaska kanske skulle gå just till hjälparbete för afrikas vatten. Är det inte fallet är det bara riktigt, riktigt smaklöst. Usch!

Anonym sa...

Eller annars kan det vara bra att någon visar på En annan bild av Afrika som te x smaker och inte kapitulerar för svältande barn och bistånd som den stereotypa bilden vi ska ha av Afrika. Sen om de måste skänka bistånd för att få sälja vatten vet jag inte om man skulle belasta dem med heller. Det ansvaret har Sida.

Anonym sa...

Ojoj, är det månne en stött och *Anonym* Jung-konsult som är inne och skriver? S, vi få en IP-check på "anonym" här? :D