måndag 4 januari 2010

The Wicker Man irlJag såg filmen The Wicker Man från 1973 nyligen. Mer natur- och folklore-romantisk film får man leta efter. Filmen handlar om en barsk engelsk polis som skickas ut för att undersöka ett försvinnande av en ung flicka på en avlägsna Summerisle. Han börjar misstänka att flickan ska offras under en hednisk ritual, som han ser det, och försöker göra allt för att stoppa detta, utan någon som helst förståelse eller hjälp från invånarna på ön.


När jag såg den tyckte jag att kostymerna och ritualerna i The Wicker Man var helt fantastiska, och underförstått fantasifulla. Men när jag hittade SHOWstudios Britannica-projekt, som är en film om brittiska folklore-traditioner från tre decennier, så inser jag att de är mer eller mindre autentiska. Storbritannien är ett märkligt land.

5 kommentarer:

Emma Samuelsson sa...

bra trailer!

Sanna Samuelsson sa...

Visst är den! Du skulle nog gillade den filmen tror jag!

Anonym sa...

Akta eder dock för The Wicker Man från 2006, vilken bygger på samma historia, med Nicolas Cage i huvudrollen; stämningen, Britt Eklands briljant egendomliga dansa-naken-och-slå-nävarna-i-väggen-scen och Christopher Lees mörka stämma saknas.

The Wicker Man är också spännande ur ett trosperspektiv (alltså som i religion), med konflikten mellan den kristna, moraliska polisen och den hedniska ön. Slutet är briljant.


Julia K.

Sanna Samuelsson sa...

Anade att den eventuellt var dålig... Re-makes är ju sällan att föredra, liksom!

Verkligen... Framförallt med tanke på vilka som 'vinner' på slutet. Haha.

Kalle sa...

http://www.youtube.com/watch?v=v_mW8mBzmHo