fredag 29 januari 2010

We want your... butt


American Apparel slår något slags rekord i vidrighet från deras sida och utlyser en tävling där man kan tävla om vem som har snyggast rumpa. Kör, tänker jag, fortsätter ni så här kommer ni att ta död på er själva. Jag har bojkottat länge. Hej. (via The Cut)

5 kommentarer:

Andreas sa...

Jag bojkottar också. Det förs en kamp i det tysta.

the pony sa...

I samma veva skickar American Apparel 20.000 plagg till Haiti, tyvärr är det ju ingen som skriver om det.

Andreas sa...

Hitler var också duktig med P.R.

Anna sa...

Det spelar ingen roll att AA skickar kläder till Haiti. Det hör liksom inte alls ihop med diskussionen om deras vidrighet. Att skicka bistånd lindrar inte att man har fullkomligt unkna reklamkampanjer (och svindålig kvalitet på kläderna, asså herregud, kan de anlita sömmerskor som kan sy en rak fåll?). Jag har bojkottat ändå sedan de dök upp i Sverige. TACK GUD att fler börjar. Snacka om Kejsarens nya kläder, äntligen börjar folk se igenom.

the pony sa...

Jag menar absolut inte att välgörenhet skulle gottgöra för alla dom unkna reklamkampanjerna. Det jag vill uppmärksamma är att det aldrig skrivs om det bra företaget gör, dom olika kampanjerna för bl.a. immigration och samkönade äktenskap. Att kläderna dessutom inte tillverkas under dåliga förhållanden utan i L.A. där personalen har väldigt många förmåner och en bra lön.
Egentligen är det inte journalisternas eller bloggarnas fel, det är företagets. Det är dom som väljer att lägga fokus på fel saker, att marknadsföra sig med sex istället för med moral och starka åsikter.
Din åsikt om klädernas kvalitet kan jag acceptera men jag kan berätta för dig att företaget har vuxit och förändrats en hel del dom senaste 2,5 åren (vilken måste ha varit nån gång då du bestämde dig för att bojkotta företaget), att inte ge ett så pass ungt företag en ny chans känns, enligt mig, lite trångsynt.