tisdag 30 juni 2009

Local Firm ss10Local Firms visning igår kändes som en helt rimlig fortsättning på den förra. Framtidskrigarna, som jag föreställde mig då, har tagit på sig sommarsviden, vilket i det här fallet innebar en något mer sportig känsla. Överhuvudtaget tyckte jag mig se mycket influenser från amerikansk sportkultur, med baseballkepsar och -jackor samt slitna jeans. Samtidigt fanns det även vissa inslag som jag uppfattade som wall street-iga, som man kan säga så, med kavajer, tunna åttiotalsjackor och tunna fladdrande slipsar samt portföljer.

Färgerna gick från svart till aubergine, via grått, beige och vitt och hade en något metallic-aktig ton. Materialen var blandade, med en del jeans, såklart, men även siden, något slags transparent tyg, virkade långa linnen, som iofs liknar några som Fifth Avenue Shoe Repair gjorde för ett tag sedan. På kepsarna och på hårband hade man satt fast förkortningen TLF, vilket fick mig att tänka på Sox-kepsarna alla hade på 90-talet. När man läser kollektionsbeskrivningen beskriver de själva visningen som en kombination av 90-talets gatumode och labb-tekniker, antar att det är där min vision av en wall street-man kommer in. Med fanns även en fantastisk plastjacka och kjol à la Balencagas blomdräkt för några säsonger sedan. Den var stel, glansig och ljusblå och fick modellen att se ut som en dröm i hårdplast. Hoppas den kommer i produktion och inte bara är ett show piece.


Samtidigt som stylingen, även denna gång signerad Robert Rydberg, var spektakulär även denna gång, så var även själva arrangemanget. Själva visningen började med att Emily McWilliam stod längst fram med en mikrofon, samtidigt som det tillhörande bandet stod längst ner i lokalen. De spelade en Depeche Mode-cover varpå musiken sedan övergick i andra låtar. Musiken kan beskrivas som ganska synthig med både nämnda Depeche-covern och även en version av The Cures Lullaby. Frågan är kanske varför man väljer 80-talsmusik till en 90-talsinspirerad visning, men det kanske är labb-teknikern som kommer in igen.


Bilder lånade från Marith, visningsvideon finns som vanligt på Bon.

2 kommentarer:

Tina sa...

+ ÄLSKAR CORNROWSEN SÅ MYCKET. Jag tänker ha corn rows hela hösten. Lugg + cornrows, ibland ska jag ha det sportigt med keps och jeans eller klänning i mjukt sweatshirttyg, ibland ska jag ha det som vore jag en krigare, i drottningsbyxor, mönstrad jacka och mycket smink. WIN.

Linus sa...

sanna! det är jag som har sytt den där jackan för hand med hålslagare och fiskelina. mark my word, den kommer aldrig i produktion! *sår i händerna*

karl