söndag 1 juni 2008

Tvångströjor

Blir illa berörd av designers som till exempel Roberto Cavalli som verkar(verkade) ha som mål för sitt klädskapande att få kvinnor att känna sig kvinnliga och sexiga. Det vill säga; att få dem att vara sådana, riktiga kvinnor alltså. Jag vill inte klä mig i kläder som är skapade av en man, för män att se på, attraheras av. Det finns något tryggt i faktumet att modevärlden befolkas till stor del av kvinnor och homosexuella män.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men, finns det ändå inte någon slags fascination för det till- och uppknäppta? Att stänga in sig fullkomligt i en könsroll, även om det inte alltid handlar om sexuella uttryck. Jag tycker att kroppen med dess bi- och påhang verkligen blir ens borg. Vart i ligger annars vurmen för stilettklackar, korsetter och plastikkirurgi?

Sanna Samuelsson sa...

Menar du borg som i skyddande? Kanske kan man se det som sådant... Men jag upplever kanske snarare att det är förminskande, på ett sätt, och därför medför vissa hot etc. SEdan menar jag inte att jag klär mig i vadmal och gympaskor heller! Men det är skillnad på kvinnlighet skapad av en kvinna och den som är skapad av en man.