söndag 18 maj 2008

Lite modern bohemisk stil typ

Har uppfattat att det finns ett visst motstånd mot säsongens hippie-influenser. Kanske inte så konstigt, de har en tendens att dyka upp med lite väl jämna mellanrum. Själv har jag av någon anledning omfamnat det ganska okritiskt. Inte för att hippie-termen direkt lockar mig. Jag tänker mer på min stil just nu som en form av modern bohemisk sådan med kulturtantinfluenser. Är det något som känns trött, och som också brukar ställas i motsats till hippiemoden, så är det det klassiska avantgarde-stilen, färgen svart, dekonstruerat, etc. Eller jag är inte helt trött på den, men lite matt börjar den kännas! Antagligen tycker jag motsatsen känns bättre då jag aldrig riktigt använt mig av de attributen tidigare. Kände aldrig att Ohlsen-systrarnas boho-stil kändes speciellt lockande när det begav sig.

Var på en konstvernissage i dagarna. Det är inte första gången det har varit tydligt, men konst verkar verkligen vara den konstform som, lite som mode har gjort ett tag nu, kommer dominera de kommande åren! Människorna där, stämningen och så vidare kändes lite för hipp för att det ska gå förbi omärkbart.

(... när kommer konstbloggarna?!)

3 kommentarer:

philip sa...

CRFN skriver ju lite. Men det är det enda jag har sett som är någorlunda intressant, och då skrapar hon rätt mycket på ytorna av verken. Få frågeställningar återfinns.

Kanske är det här något att hänga i julgranen, http://underklass.blogspot.com/ ?

Johanna sa...

Hittade hit genom ett blogginlägg om mode och konst. Jag skriver en liten uppsats om Hussein Chalayan och ska föra en diskussion kring huruvida hans klädskapande kan betraktas som konst eller inte.

Nu undrar jag om du har tips på någon litteratur som skulle kunna vara till nytta för mig. Jag skulle även gärna diskutera frågan med dig, då du verkar vara insatt i ämnet.

Om du har tid och lust, maila mig på johanna.bergmark@gmail.com. Det skulle verkligen uppskattas!

philip sa...

jag glömde