torsdag 31 januari 2008

PVC

Varnar på förhand för det här inlägget; det kan tyckas vara lite negativt. De som inte gillar sådant kan sluta läsa nu. Hursomhelst; angående Stockholms pågående modevecka. Man kan inte låta bli att slås av att utbudet av intressanta märken med skickliga och nyskapande designers i Sverige antagligen är ganska skralt. Vissa märken, som ändå får räknas som ganska stora, håller verkligen inte måttet. Ändå får de ha visningar på Berns under modeveckan, antagligen för att konkurrensen är i det närmaste obefintlig, men även för att de har råd. Att sätta upp en visning kostar nämligen. Jag vill inte peka ut några så, men två märken, som vi kan kalla ”Resteröds” och ”Stylein” fick mig att bli rent ut sagt uttråkad. Anledningen till att jag inte slutade se på visningsvideon var i princip att jag ville se klart för att sedan kunna avfärda dem. Hur den förstnämnda kan göra en visning som så totalt andas förra året, och då menar jag tidigt förra året och är så genuint ickeoriginell är för mig svårt att förstå. När de svarta tightsen, som förvisso såg ut att vara gjorda av läder, men lika gärna kunde vara gjorda av PVC, gjorde entré blev det hela en smula komiskt. Att den sistnämndas kollektion såg ut att vara hämtad direkt från Hennes & Mauritz närmsta butik, men med lite mindre färg, var också intressant.

3 kommentarer:

philip sa...

Äntligen!

Haha. Det är ju det här jag gått och känt rätt länge, och då inte bara om dessa mindre omtalade märken.

Sverige är ibland det lilla landet som kunde.

Emma Samuelsson sa...

Jag tyckte det var många visningar som fick mig att gäspa lite.

Många märken hade långa visningar. Jag kommer till slut på mig själv med att sitta och titta efter plagg som jag vill KONSUMERA. Känslan på kollektionen känns mest spretig.
Om de skulle visa mer en känsla/stil med ett par Få plagg så skulle jag bli mer nyfiken på designen.

En visning som jag gillade var Ida Sjöstedt!
Hon visade höll en tydlig stil på kollektionen, och ändå vill jag INTE köpa att enda plagg ur den:))

Anonym sa...

Anledningen till att jag inte slutade se på visningsvideon var i princip att jag ville se klart för att sedan kunna avfärda dem på bloggen.


höhöhö