onsdag 30 januari 2008

Lösa tankar än så länge

Stockholms modevecka ger än så länge har gett ett något splittrat intryck. Det är ju alltid svårt att få något slags generellt grepp om en visning när man bara sett den någon gång, får nog återkomma när jag hunnit se på dem några fler gånger. Några drag som man kan urskilja är i alla fall en något ganska tillbakalutad och smal, eller smalare, siluett. Mycket stickat, mycket transparent (surprise!), mycket rutigt, randigt, blommmönstrat, ja mycket mönstrat över huvudtaget. Eller mycket och mycket, mer får man nog snarare säga; mönstrat har inte direkt dominerat tidigare års svenska visningar. Det flesta visningar känns ganska klassiska men utan att bli stela eller pompösa.
Skulle kunna skriva vilka plagg jag fullkomligt älskar men det känns inte direkt relevant. Något som jag önskar att rapportörerna från visningarna tog lite mer fasta på. Vad någon rent subjektivt tycker om en viss visning är knappast intressant. Vad som är intressant är väl egentligen tendenser, influenser, jämförelser med tidigare kollektioner etc, öhm, enligt mig. Ibland är svensk modejournalistik så hemskt innehållslös.

Några frågetecken än så länge är de väldigt löst knutna slipsarna på Filippa K och någon mer visning(kommer inte ihåg vilken den var nu!), känner inte att jag behöver motivera varför det är ett frågetecken, och de tvåfärgade strumpbyxorna på Minimarkets visning. En viss amerikansk butik på Götgatan har nämligen haft exakt likadana till salu ett tag nu. Antingen så är de lånade direkt därifrån eller så är det bara ett olyckligt sammanträffande. Kändes hursomhelst lagom originellt. Kul också att Minimarket och Acne verkar ha gjort en exakt likadan svart transparent blus med knäppning fram, vet ju dock inte hur ärmarna ser ut men i övrigt var de extremt lika.


Strumpbyxorna! I övrigt... Den här rosa färgen figurerade även på ett par herrbyxor från Hope. Den känns faktiskt lite roligare än de vanliga höstfärgerna; orange, brunt; off-white och så vidare.

Bilden är lånad från Stureplan.se

1 kommentar:

Andreas sa...

Åh, du förtjänar fler läsare! Självsäkerheten! Medvetenheten! Den kritiska tonen! Om det gick en BaB på var hundrade modeblogg skulle bloggsverige må mycket bättre.