onsdag 12 augusti 2009

Metallmonologerna

Snart i ett barslagsmål nära dig.

Jag älskar koppar. Älskar det som skinande blankt och som grönblått ärgat. Är det inte fantastiskt med en metall som ändrar färg när den blir utsätts för fukt/äldre? Det gör kanske de flesta metaller, men inte med så lyckat resultat som just koppar. Jag vill åldras som koppar. Jag skulle även göra vadsomhelst för någon form av brynja i koppar- det kanske låter lite over the top men bilden i mitt huvud är helt rimlig. (vit skjorta, svarta svepande byxor, liten koppar-ringbrynja)

Samtidigt slog det mig när jag såg bilder på Acnes helt underbara spikskor, hur kommer det sig att rost ses som något lite äckligt, medan koppar tillåts åldras med värdighet?
Det är i och för sig det som är så fint med spikskorna- de kan inte sägas vara
fräscha på något sätt. Trampar man på någons fot på Riche med de skorna så riskerar personen att få stelkramp, förhoppningsvis får den det. Jag för ett privat korståg mot begreppet fräscht, bör noteras. Sedan återstår ju att se ifall klackarna på Acne-skorna faktiskt är rostiga på riktigt, någon som vet?

Bild lånad av agnesb.

3 kommentarer:

Emmsla sa...

hi hi hi stelkramp!!

H sa...

"Jag för ett privat korståg mot begreppet fräscht"
<3!!!

Julius sa...

de är rostade på riktigt, storyn bakom dem är att acnes skodesigners vandrade runt på nån sorts klacktillverkningsfabrik och hitta de där rostiga liggandes i ett hörn, de tyckte de var fantastiska och fick fabriken att göra kopior