onsdag 26 augusti 2009

...

Ovan ser ni en person jag och mina vänner obsessat lite över senaste året.Han har setts på bloggar som Jak & Jill och sett ganska överjordisk ut. Vem är han? Vad heter han? Och framförallt, hur gammal är han?
Nu är mysteriet löst- enligt Diane Pernet, som uppenbarligen tagit honom under sina vingar, är hans namn Charles Guslain och har två år kvar på gymnaiset, vilket innebär att han är 16-17(?).

"Charles is an extremely well read and cultured high school student, two years left before he can apply to Central Saint Martins. He does not want to be a model, he wants to be a designer. Most likely, he'll do both."

The Fader skriver så här: "If he doesn't end up being the next Hedi Slimane he will probably end up dating him"

Varför skrev ingen så här om mig när jag var 16-17? Kanske var bra i och för sig, att vara barnstjärna är ju tydligen negativt för ens allmänna välmående. Märkligt att han verkar ha tagit klivet förbi hela mode-hierarkin och istället blir upphöjd som något slags underbarn.

Och ja, självklart är han med i nya numret av Love med ungdomstema.

1 kommentar:

Joel sa...

Tänker inte ställa mig brevid de elitistiska läderfetischisterna på ett särskilt "svart" internetforum, tycker faktiskt det är jättekul att det finns en massa tonåringar som vågar klä upp och ut sig.

Men alltså, att öht likna honom vid Hedi Slimane, eller någon stor klädskapare öht vid det här skedet är ju så typiskt "moderedaktör som är lite för gammal för att vara så fixerad vid tonåringar". Man skapar en hype kring någon hipp tonåring som lever fäshionloppan ungefär.
Har man ens sett något som han skapat? Man kanske skall vänta tills det faktiskt finns en designer att prisa. Sedan så kanske jag är en hycklare nu, men det känns som att den här grabben kommer göra minst fem kollektioner vars form är ett mish-mash av Rad Hourani och Rick Owens innan han öht hittar sin egen vision. Om ens då...