måndag 2 februari 2009

Ingen sand, ingen sol, ingen svett

Jil Sanders vår/sommarkampanj för 2009 är faktiskt helt fantastisk. Bilderna är fotade av Willy Wanderperre och är helt kompromisslösa i sin färglöshet och direkta uttryck. Modellerna ser ut som dockor och stirrar in i kameralinsen liksom väl medvetna om att de är iakttagna. De ser ut att vara avbrutna mitt i en handling som aldrig blev av, om man får vara så diffus.

Det finns inget sexuellt över de här bilderna, inget sandigt, soligt eller svettigt. Det är sommar eller vinter, sådana världsliga vädervändningar är inte intressant här. Det här är det perfekta ögonblicket, i Jil Sanders tappning.

3 kommentarer:

Philip sa...

Riktigt fina kreationer också. Glaciärliknande i sin tystlåtna men balanserande elegans, om man ska sammanfatta tyckarnas åsikter och presentera dem som mina egna. Men jag håller självklart med.

Antar att du redan har sett dem, men here goes: http://www.nytimes.com/packages/html/style/fashionweek/runway.html#/spring_2009_jil_sander

Sanna Samuelsson sa...

Mhm! Gillar framförallt de ljust, ljust blå plaggen. Hoppas även att jag kommer minnas att shorts + kavaj är en bra idé i sommar.

Philip sa...

Ja! Shorts + kavaj. Såg du Ralph Lauren-visningen? Kanske inte superkreativt i sig, men väl stiligt som tusan.