tisdag 24 februari 2009

Det finns inga garantier

Jag ska flytta om några dagar. Alla jag känner verkar flytta nu– så är det snart vår också. Flytt innebär att man måste rensa lite. Framförallt eftersom jag kommer flytta ihop med A, som har en i omfång ungefär liknande garderob som jag. Och eftersom jag vägrar rensa i min boksamling blir det att rensa i garderoben. Här stöter mitt rationella jag dock på lite problem. Allt jag har lärt om mig hur mode, och hur jag själv, fungerar går emot mig. Försöker komma på en bra riktlinje för vad som ska bort. Tänker först; allt som är fult ska bort. Sedan; men vad är fult egentligen? Allt du gillar nu har du också tyckt varit fult någon gång. Fult är ett icke-begrepp, bara ett sätt skapa snyggt, och så vidare.
Sedan tänker jag; men allt som sitter dåligt ska bort men likafullt; vadå sitter dåligt, för det första har du aldrig brytt dig om sånt överhuvudtaget, och för det andra är det också något som är föränderligt med modets svängningar..!
Sedan tänker jag; alla plagg i billiga material kan jag väl i alla fall ta bort. Men nej; senaste gången du hade en grej för billiga material var för ungefär ett år sedan, det finns verkligen ingen garanti för att det inte skulle komma tillbaka.
Så här står jag nu, och har hittat ett par små jeans som jag tänkte göra mig av med. Resten? Vet inte.

1 kommentar:

Emma Samuelsson sa...

vet inte?

...jo fast då kan jag berätta för dig hur du ska göra: du förvarar kläderna hos mig- så slipper du slänga, och jag blir glad.

Kommer upp och hämtar dem nästa helg!