tisdag 30 december 2008

Andy Mccoy


Tänker på det här med queera läckage, alltså Tina Roosenbergs teori om hur den till synes så sammansatta heterosexuella kulturen inte alltid är så homo
gen, utan spricker i ytan ibland och blottar saker som inte riktigt passar in.

Tänker på sådana i rockmyterna; en av nitton- och tjugohundratalets största manliga myter. Hur kan rockstjärnor, som förväntas ånga testosteron och manlighet, ofta ändå vara så queera till sitt yttre? Tänker på Andy Mccoy, gitarristen i finska rockbandet Hanoi Rocks, Finlands första internationella rockstjärnor och senare gitarrist åt Iggy Pop. Mccoy är på något sätt unik, föddes i Lappland av romska föräldrar vilket man om man vill kan ana i hans stil, som är någon slags prålig hybrid mellan Patti Smith och Johnny Depps rollkaraktär i Pirates of the Carribean-filmerna(det är väl inte omöjligt att kostymören inspirerats av honom där).


Och vad jag vill säga med detta är; det är så fint att rockvärlden har pl
ats även för män med smak för färg och pråliga accessoarer. Känner nästan att jag förlåter den för allt annat.

1 kommentar:

kajsa sa...

Ja rockvärlden är ju inte bara manowar o metallica faktiskt. Sångaren i Hanoi Rocks, Michael Monroe ser ju ännu mer feminin ut eller ja extremt feminin kan man ju säga men andy mccoy klär sig ju mycket coolare. Den där gypsystilen blandat m rockstilen tycker jag är sjukt snygg. Keith Richards körde ju lite på det också..