fredag 18 juli 2008

Utväxten

Roar mig med att se på gamla bilder på Madonna istället för att ge upp och somna. Åh, det vackra i det onaturliga. Åh, det vackra i att se naturlig, eller snarare självklar ut, med hjälp av helt onaturliga stilgrepp.

1 kommentar:

Emma sa...

håller med!!!

men ett mer tydligare exempel är väl Cher.
Under en större del av hennes liv har Bob Mackie varit hennes kostymör.

Ett program av Stil i P1 handlar just om Bob, och om Cher.
Om Bobs historia:
"Men tiderna hade förändrats. Det gjordes inte längre påkostade musikaler med plats för plymer och paljtetter- den typ av dräkter som Bob Mackie ville ägna sig åt. Men där fanns TV och där fanns Cher, öppen för Alla hans ideer. Hon brukade stå där med händerna på höfterna som om hon bar Jeans och en Ttröja- Vad hon än hade på sig sade han. Jag var aldrig nervös så han behövde aldrig begränsa sig sade hon. Tillsammans kom de att skapa de mest glamorösa och spektakulära plaggen i modern underhållningshistoria."

Det tror jag är den enda avgörande faktorn huruvida man passar i ett plagg eller ej. Om man lyckas se naturlig ut i det. Vissa kanske ser naturliga och avslappande ut i att ha på sig jeans och Ttröja- för att de blir lugnade av att det är sen så neutral och välbeprövad kombo. Medan andra, som T.ex. Cher och Madonna passade i mer spektakulära och knäppa plagg. Kanske för att det gjorde att folk då hade Svårt att faktiskt passa in dem i något slags fack.