lördag 9 oktober 2010

Om det fantastiska i en välinredd vindsvåning

Bild från dn.se

Den här DN Bostad-artikeln av Sara Trus som skickats fram och tillbaka, hånats, skickats vidare, skrattats åt, och så vidare senaste dygnet. Vindsvåningar har blivit ett sätt att leva. Jag älskar sånt här. Få som läser artikeln kan ju känna annat än trötthet. Äckel kanske. Det här är vår tids idealpersoner. Och vad gör de? De är intresserade av design. De har med fast hand inrett en lägenhet. De har noga valt konsumtionsvaror från världens alla hörn. De lyckas dessutom hålla sams medan de gör det. De har en toalettdörr som först är genomskinlig men sedan blir frostad när man låser den.

Det enda jag kan tänka är; det är den här sortens människor som gör att vi har Fredrik Reinfeldt som stadsminister. De tycker väl att han är fräsch. Symmetrisk. Har behaglig röst. Vet ni vad det bästa är med detta är? Att de är så lätta att avslöja. De behöver inte ens avslöjas. De gör det så gärna själv. De tackar ja till att låta DN Bostad komma och parodiera deras skitdrömmar. Det är ju helt fantastiskt. Granskande journalistik när den är som bäst.

13 kommentarer:

Dani sa...

Fantastiskt...
Samtidigt i en annan del av Sverige:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7926908.ab

Sanna Samuelsson sa...

Jävla skitland :(

Julius sa...

modevärlden=den största skitdrömmen. Eller?

Sanna Samuelsson sa...

Det lutar åt att det är så... ja.

Julius sa...

skriv den artikeln plz.

Sanna Samuelsson sa...

När jag hittar rätt forum.... då jävlar. :-D

KajsaLisa sa...

Skulle det där vara något? Glas som blir frostat när man låser. Jag har en toastol som ändrar färg på insidan när man skiter iden

Britney Houston sa...

Är det Jimmie Åkesson som bjudit över ett ariskt fruntimmer på vitt vin och PAIN RICHE!?

Simon sa...

http://www.svenskbladet.se/stockholm/index.php?alias=andrahandsetta_i_forort_har_blivit_ett_satt_att_leva.html

yvonne sa...

Skaffa några ungar istället o gör ngt. vettigt m. era liv säger jag....

Anonym sa...

då måste ni läsa den här som underbar kontrast:
http://svenskbladet.se/stockholm/index.php?alias=andrahandsetta_i_forort_har_blivit_ett_satt_att_leva.html

Anonym sa...

När något som borde vara satir presenteras som journalistik; när bländvita leenden i sterila kök tillåts ta plats från rapporter från andra, mindre behagliga bostadssituationer; när kapitalismen är så "naturlig" att en människa mäts på grundval av status på arbetsmarknaden och i vilken utsträckning dennes hem liknar en katalogbild; när 1950-talets amerikanska, glättiga reklamspråk blir till "vardag"; när nationalekonomer får sitta i svensk radio och i de blå efterdyningarna av riksdagsvalet säga att socialdemokrati inte fungerar i ett "modernt" samhälle -- då står vi för ett samhällsbygge där demokratin bara är ett sätt för kapitalismen att kolonisera fler och fler områden i våra städer, själar och hjärtan. Steg för steg. Dags att skaffa bostadsrätt, bli liberal och droga intellektet och känslolivet med "skitdrömmar"?


K.D.

Anonym sa...

Ja, dessa människor är anledningen till att vi har en regering som ökar klassklyftorna medans folk bara hejar på.

Men, ingen sitter säkert på sitt jobb, ingen är immun mot alla sjukdomar, alla ska bli gamla. Som den gamla moderaten Kristina Axen-Ohlin sade när hon blivit utbränd (en "låtsassjukdom) "ALLA borde få ett ledigt år för att bara ta hand om sig själva". Typ. Världsfrånvänt?

Innan majoriteten av befolkningen personligen börjar känna av samhällsförändringen, hinner vi nå tillbaks till 20-talet och tilltala chefen "goe herrn".