torsdag 8 januari 2009

Mystiska klädseln

En vän skrev "Jag vill klä mig mer mystiskt". Tycker det är en utmärkt målsättning. Själv måste jag hela tiden parera mitt glada humör med dystra kläder- det är så man måste göra för att klara sig i storstan, right?
Hursomhelst, det är lite oklart hur man gör för att klä sig mer mystiskt, mest beroende på att "mystiskt" är en känsla eller sinnesstämning, och inte har någon självklar estetisk riktning. Man får kanske börja med sinnesstämningen. Här är en liten Spotify-spellista att klä sig till,
håll till godo. Än så länge är det vinter, återkommer med en eufori-spellista när det börjar bli ljusare ute. (Det kommer nämnligen bli målsättningen för vårens klädsel.)

2 kommentarer:

kajsa kuvös sa...

åh vilken spellista! mycket mystisk! mystisk klädsel då tänker jag på stor sjal liksom runt huvudet o halsen, lager på lager,lite gypsykänsla sådär....
Jag ska fan också klä mig mer mystiskt nu när du nämner det!

If you're into it sa...

jag har tänkt på exakt samma sak! jag känner mig som en öppen bok i mina vanliga H&M-jeans som är trasiga i skrevet, svarta linnen och svarta jodhpurs. om man är på gott humör kan man säga att man är "clean" eller "minimalistisk", men jag vill se mer liksom... intrikat, ut. massa detaljer, saker som händer i varje plagg... åh jag vet itne. ska lyssna på din playlist när jag kommer hem iaf!