måndag 13 april 2009

Medeltid?

Min syster har precis sytt en liten jacka i tjock bomull som hon färgat med té till mig. Jag kan inte sluta brodera på strumpbyxor och alla älskar snörningar på de mest omöjliga ställen. Sea of Shoes-Jane måste ju vara inspirerad av medeltiden, kanske utan att vara medveten om det. Rick Owens gjorde nunne-dok till sin senaste kollektion, vilket är en huvudbonad som faktiskt härstammar från medeltiden. James Long som jag nämnde tidigares senaste kollektion är döpt till Modern Medeival Soldiers och ungefär så vill jag se ut, tror jag, om ni förstår vad jag menar.

Här är en spellista - döpt till medeltidsveckan.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ett tusenårigt mörker. Pregnant anspelande, I must say.

Tina sa...

Den där lajvaren jag hade kunnat bli, du vet. Den jublar nu.

Tina sa...

Nej, jag ångrar mig. Det är tvärtom. Som vanligt med den här sortens modeströmningar känner jag att jag måste hålla mig undan helt enkelt för att det ligger för nära de delar av mig själv jag brukar anse att jag måste ta särskilt avstånd från för att inte bli genomskådad som den, eh, ja, nördtjej jag liksom alltid känner att jag är i grunden. Att gå in på Science fiction-bokhandeln tycker jag känns nästan lite pikant när jag är klädd i kläder långt från de deras vanliga publik brukar ha. Miu miu-jacka som skydd, som... sköld.
Tror för övrigt det här är en av anledningarna till att jag också alltid hatat "fulsnyggheten" (vi har nog pratat om det här tidigare), dvs inte den som t.ex. Ann-Sofie Back producerat, men när alla assmala snyggbrudar skulle använda likadana glasögon som jag vet att de bokstavligen talat hånat hos mig när jag hade dem på riktigt.

Sanna Samuelsson sa...

Anonym: Äsch, har vi inte släppt den där renässans-idén om medeltiden som ett tusenårigt mörker? Det hände en del bra saker då ändå..! ..?

Tina: Men det är ju asbra att du är en nördtjej!!! Sluta skäms, jag gillar't, skarpt. Och jag vet att det är äckligt när snyggbrudarna använder ens attribut... men jag tror man måste släppa på den där snygg-full/högstadie-dikotomin, de... förstår bara inte bättre. Och är det dessutom inte just den grejen som får en att ändra stil då och då? För att man måste distansiera sig från snyggbrudarna som hatade på en förut?

Madelene sa...

Din syster verkar vara en fantastisk person.

Sanna Samuelsson sa...

Madelene: Det är hon!!!