tisdag 8 april 2008

Fågeln Fenix, någon?

Läste CITY, gratistidningen, på tunnelbanan och fastnade framför en "mode"-notis där Sthlm Streetstyle, som fotograferar stockholmare och deras kläder och publicerar i en blogg, skrev om tendenser de sett på stan;
"En trend som vi ser mycket av på stadens gator och torg är leggings och knästrumpor. Vi har uppmärksammat att färg och mönster är populärt, vi ser mycket rosa, blått, rött och blommönstrat."
Frågan är ju, bara för att många använder något "på stadens gator och torg", är det trendigt då? Färgade leggings och strumpbyxor? Det är ju onekligen populärt, men liksom, är keps också trendigt då, eller dunväst? Ganska orimligt, och jag vet inte ens varför jag läser CITYs modesidor och irriterar mig för att det är så oinitierat. Brukar alltid försöka låta bli att läsa de tidningarna då de gör mig något deprimerad, ibland är det dock lite svårt att låta bli, antagligen på grund av en kombination av dumhet och tristess.
Men samtidigt, de flesta ord inom mode och egentligen hela modebegreppet håller på att bli så uttjatade. Längtar tills hela grejen likt Fågel Fenix brinner upp för att sedan födas på nytt.

4 kommentarer:

philip sa...

Meh, jag såg inte den här förrän nu.

Alltså, om man skulle vara city skulle man väl skriva "Vi har sett wayfarers på stan. Vissa t.o.m. som helt VANLIGA glasögon. Vi vill också tipsa om att ha stora skjortor knäppta ända upp och utanför byxorna. Fint strukna förstås. Sen får vi inte glömma Canada Goose- och täckjackorna."

Alla trender samma gång.

philip sa...

glömde en

Tina sa...

wohoo nu kommenterar jag!
Alltså: Det som skiljer en trend (sak som alla har) från bara något som alla har är att en trend är något som kommer plötsligt och sedan går över. Det är något som plötsligt, SCHWOOH, jättemånga har på en gång utan att ha haft det innan och sen majoriteten sakta men säkert ger upp. Något alla har är, ja, det kan tas upp lite då och då som TRENDIGT "IGEN" (JEANS!!!!) men - MEN - alla som inte bryr sig ett skit har haft det före (kanske) och kommer ha det långt efter att det blivit och slutat vara trendigt.

Tror jag tralala!

Sanna Samuelsson sa...

Åh fint illustrerande länkar, philip. Gillar speciellt den sista. (Kommer jag någonsin gifta mig ska det vara med en man som ser ut så!)

Tina; :))))
Ah ja, säkert sant!!1 Men det är väl iofs saker som kommer och går fort; schwooh, men som ändå aldrig kändes speciellt trendiga? Tänker framförallt på foppatoffeln? Har den NÅgonsin varit trendig, trots att många hade den en period, men sedan slutade lika fort igen?