söndag 14 februari 2010

JesusJag insåg precis en sak om det rådande mansmodet. Ni vet, skägget, de lite robusta kläderna och den allmäna macho-fast-snäll-grejen. Skäggisar, som jag och mina vänner kallar dem, finns ju överallt. Det ryktas till och med om en butik på Söder som säljer jaktvästar och dekorerar butiken med skjutvapen, och nej, den är antagligen inte till för män som faktiskt jagar, eller i alla fall har jagat länge. Jag har själv inte varit där men planerar ett studiebesök snarast.

Min insikt kom sig från det modejobbet från engelska GQ som ni ser ovan. För vet ni vem den ultimata skäggisen såklart är? Jo, Jesus Kristus. Kan det här vara en faktisk recessionseffekt? Ni vet, i oroliga tider går man tillbaka till trygga symboler som till exempel Guds son. Kan vi knyta ihop säcken och kasta den i Mälaren nu, eller vad tycker ni?

Bilderna kommer ifrån Coute Que Coute

5 kommentarer:

Emma sa...

alltså jag vet en jesuskille med skägg som jag så himla mycket vill ligga med!! och det är bara för att han ser ut som jesus, komplett med kostym och allt.

yvobra sa...

Jag tycker han ser ut som Frej i Rödsjö...

sebastian rozenberg sa...

http://stylembe.wordpress.com/2010/02/20/john-paul-jespersen/

Hunky Jesus Contest Winner

Olle sa...

Haha, bra teori. Sebastien Tellier och Vincent Gallo.

Jag har precis köpt riktigt vintage jakt-väst, grön quiltad med grov brun manchester på axlarna.

Fast jag brukar tänka mer i termerna skogshuggare eller rävjägare än jesus, trots att min haka inte sett solljus på länge.

/Skäggendorff

Oklart & Diffust sa...

Inte alls omöjligt!! Tänker på Hedi Slimanes jobb för Vogue Hommes Japan nyligen, haha.